donderdag 19 april 2018

SFEERTJE!

Dat is de naam van de pagina in het Algemeen Dagblad waarin een artikel over lammetjesdag stond. En dat was precies de juiste term voor deze dag. Wat een sfeertje! Zoveel mensen die de regen en de modder trotseerden om naar lammetjesdag te komen. Wat was het spannend in de week voor Pasen.
Slechte weervoorspellingen, van kou tot heel veel regen. Elke dag keken we aan tegen die verwachte 90% kans op regen. Maar het drukte de stemming niet en iedereen ging er hard tegenaan om alles klaar en bereikbaar te maken.
En toen kwam die mooie vrijdag met een lekker zonnetje. Precies waar we op zaten te wachten, maar de weergoden vonden het nodig om er ook nog wat wolken tegenaan te gooien en ja waar wolken zijn is ook vaak regen!
Op 2e paasdag was het ’s ochtends vroeg het koud en kil in de polder. Bij het voeren van de schapen moest je door de modder en voelde de wind koud aan. Natuurlijk wisten we dat er veel mensen zouden komen, maar iets minder water en kou zou ons zeker helpen. Rond het middaguur klaarde het op en juist op het moment dat de eerste bezoekers op de boerderij kwamen werd het droog. Gedurende de dag heeft het nog wat gespetterd maar een kniesoor die daar op lette.

Wat een sfeertje!

Blije kindergezichten en lachende ouders. Dat is wat we in de stallen zagen.
De lammetjes werden geknuffeld en kregen alle aandacht.
Er werd geklauterd en in touwen gehangen. Er werd met pijl en boog geschoten en vele gezichten werden geschminkt. Hoe leuk was de boerenyoga en hoe enthousiast kunnen kinderen mee doen. Menig ouder stond trots te kijken. Wat werden er ook weer leuke houten schaapjes gemaakt. Vele mama’s en papa’s stapten met hun kinderen de kano’s in.
Er werd geknutseld en de marshmallows smaakten goed. Ook de herders waren blij met alle hulp van de kinderen om de schapen weer in het hok te krijgen. Er was heel veel talent en we zagen veel herders in spé. Wat een teamwork, zoveel jong talent en enthousiasme. Zelfs de schapen waren onder de indruk. Ook de honden kregen weer alle aandacht en konden er geen genoeg van krijgen. Al met al een geweldige sfeer.
Hoe leuk was het aan het eind van de dag om met de kinderen de schapen naar de nachtwei te brengen. Eigenwijze lammetjes die liever teruggingen naar hun vertrouwde plekje, maar door mama werden geroepen dat ze toch mee moesten de wei in. Het blijft een spektakel en iets om elk jaar weer naar uit te kijken.

Lammetjesdag was een dag waar we met plezier op terugkijken, waar we u dankbaar zijn voor uw aanwezigheid en waar we weer de basis hebben gelegd voor volgend jaar. Maar eerst de lente en de zomer, want dan zijn we weer frequent in de polder te vinden met de kudde. We komen u graag weer eens tegen als we met de schapen op pad zijn en hopen u zeker volgend jaar op lammetjesdag weer te zien.


Ben Determann, april 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten