zondag 9 september 2018

Wat een hitte!

Als we naar buiten kijken kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen uit welke droge periode we kwamen.
Veel schaapskuddes in Nederland hebben het zeer zwaar gehad. De droogte zorgde voor schraalheid en minder eten. Sommige kuddes moesten bijvoeren en merken dat nu ook in de portemonnee. Ook in Midden-Delfland was het droog en dor.

Gelukkig leven we in een waterrijk gebied en konden de schapen drinken uit de sloten, ook al werd het slootwater minder. Voor ons was er voldoende te grazen, al moesten we de kudde wat vaker verplaatsen. De schapen zien er gezond uit en dat is belangrijk. Inmiddels is het weer lekker nat en zien we hier en daar al wat gootjes vollopen.

Ja, de herfst komt er weer aan. Door het mooie weer waren er veel mensen aan het recreĆ«ren in de polders. Veel fietsers en wandelaars en dat hebben we ook gemerkt op onze woensdagen als we open zijn voor publiek. 
Het was elke woensdag weer gezellig en het aantal bezoekers nam gestaag toe. Soms hele groepen die het erf opkwamen en soms mensen die heel gericht naar de schapenstal kwamen voor een kopje koffie, thee, lekker wat fris of het museum.

Ook in september zijn we op woensdag nog open van 10.30 – 16.00 uur en onze gastvrouwen staan weer met passie en enthousiasme voor u klaar.
We zijn hard bezig met het herinrichten van het museum en dat wordt heel mooi. Dus ook al het weer wat minder heet is en de wolken zich laten zien hopen we dat wij u mogen verwelkomen.

Tot gauw!!

Ben Determann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten